Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, og behold gjerne en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften om krydret ørret på grill er ørreten en spennende krydret!
[divider]
Antall porsjoner : 4
Tilberedning: 20-40 minutter
Vansklighetsgrad: Middels
[divider]
Ingredienser
[starlist]
- 800 g ørretfilet
- 2 ts sukker, brunt
- 1 ts chilipulver
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts timian
- 1 ts salt
- 2 ts olivenolje
- sitrongress
- timian, frisk
[/starlist]
Potetsalat
[starlist]
- 600 g potet
- 50 g spinat
- 5 stk reddik
- 1 stk rødløk
- 2 ss dill, frisk
- 1 dl majones
- 2 dl rømme
- 3 ss pepperrot
[/starlist]
Framgangsmåte
- Skjær ørretfilet i serveringsstykker.
- Rør sammen sukker, de tørre krydderne og olje sammen, og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.
- Grill ørretstykkene ca. 4 minutter på hver side.
Potetsalat
- Kok potet, skrell og del i mindre biter.
- Bland potetbitene med hakket spinat, skivede reddiker, finhakket rødløk og grovhakket dill.
- Bland rømme, majones og revet pepperrot inn i potetsalaten.
Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av, pynt med sitrongress og frisk timian.
Kilde: Godfisk