More

    7 sjøørretfluer du må ha på våren

    Med disse sjøørretfluene er du garantert fangst nå på våren! (kremt)

    Sjøørretfiske er godt i gang i store deler av landet og rapportene er mange. Her får du en liste over 7 sjøørretfluer til vårfiske med forklaring på hvordan, og ikke minst hvorfor du bør bruke de.

    Tommy Egra  har utallige flotte fangster å vise til, og disse fluene han har bundet  og skriver litt om – er virkelig noe vi kan stå inne for.

    1. Orange Frede kutlingimitasjon

    Orange Frede kutlingimitasjon
    Orange Frede kutlingimitasjon

    Første ut er en Orange Frede kutlingimitasjon. På våren er kutlingene en av de første byttedyrene som det blir fart i sammen med tangloppene. Disse fisker godt hele året, men spesielt syntes jeg at vårfiske med kutling i tangbeltene på de klassiske sjøørretplassene er optimalt. Her er fisken ofte inne for å finne varmt vann og ”dumme byttedyr” som ikke krever mye energi for å fange. Tanglopper og kutlinger er vel etter børstemarken de ”dummeste” og metter godt.

    2. Midgar Pattegrisene 

    Pattegrisen fra Midgard
    Pattegrisen fra Midgard

     

    Midgar Pattegrisene er bundet på superkroker fra Gamakatsu og er virkelig tatt av på butikken. Vi har utrolig mange kunder her som har fått mye fisk på disse fluene og dette er nesten alltid en av de første jeg starter dagen min med. Om det er fluestang eller kastedupp, så fungerer disse fluene utmerket. Kanskje er dette fluemønsteret som er hovedårsaken til at vi i dag bruker mer rekefluer enn fiskeimitasjoner. Rosa/orange kombinasjonen er en glimrende allround farge hele våren.

    3. Pattegrisen – Midgard

    Pattegrisen - Midgard - Lysere variant
    Pattegrisen – Midgard – Lysere variant

    Samme flue som flue 2, men denne gangen en lys og fin grizzlyvariant. Denne flue er en flott strandreke imitasjon og er delvis gjennomsiktig. Ypperlig på lys bunn, men også en flott kontrast i mørke tangbelter eller på leire og gjørmebunn.

    4. Brisling og tobisimitasjon

    Brisling- og tobis imitasjon
    Brisling- og tobis imitasjon

    En flue jeg selv har mekket til. Jeg tar en nesten hvilken som helst kjøpeflue bundet med heftige flash materialer. Disse er en drøm og fiske med og fanger mye fisk, om de ikke henger seg opp. For å slippe det, så vrir jeg dem til de løsner fra kroken og drar dem nedover til krokbøyen. En dråpe superlim før jeg drar dem ned, sørger for at de sittet fast. Nå har fluen plutselig blitt som en tropisk flue som ikke henger seg opp. Super brisling og tobisimitasjon.

    5.Glimmerreken

    Glimmerreken
    Glimmerreken

     

    Glimmerreken. Min favorittflue på kalde dager i åresvis. Har fått hard konkurranse om plassen i flueboksen etter at pattergrisene kom inn. Men er det kaldt eller jeg skal ha opphenger på slukstanga, så er dette en av mine absolutte favoritter. Dette er en kjøpeflue, men jeg binder dem selv på Owner Kappa krok i str. 6 eller 8. Jeg kan ikke dra på tur uten en eller flere av disse i boksen på vinter/vår.

    6. Børstemark.

    Børstemark med dobbelt krok
    Børstemark med dobbelt krok

    Børstemark med dobbel krok. Det finnes mange gode varianter av børstemarkfluer. Selv foretrekker jeg olivengrønn med dobbel krok. Enten bruker jeg kaninstrips og binder dem selv, men disse er tunge og ofte litt vanskeligere å kaste med enn kjøpevarianten på bildet. Alltid en viktig flue å ha med, selv om det ikke er fullmåne og rett før den store svermingen. Sjøørreten vet hva som er på gang og spiser gjerne børstemark om den blir presentert riktig. Fiskes med synkeline sakte over bunnen.

    7. Dansk rekeimitasjon

    Dansk rekeimitasjon
    Dansk rekeimitasjon

    Min første danske rekeflue. Det var med denne jeg ble introdusert for rekeimitasjonsfisket av min gode venn, danske Lasse Gunnerstuen. Med denne lærte jeg at sjøørreten ikke alltid vil ha store streamere slik som jeg holdt på med på 2000 tallet. Dog og Frog Nobblere og andre varianter ble mindre og mindre brukt til fordel for denne lille reka. Blir originalt bundet på en Kamasan krok, men nå binder jeg dem heller på rustfrie kroker fra TMC, Mustad eller Gamakatsu. En skikkelig allrounder som verken Abus huggtabell eller tips og råd klarer å holde styr på. Blir denne presentert riktig, så mener jeg at du kan få fisk nesten uansett forhold med denne. Problemet ligger i hodet vårt. ”Er ikke denne tassen litt liten???” tenker vi og setter på noe større.

    Hookedhttps://www.hooked.no
    Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

    Latest articles

    Related articles