Det er få ting som skaper mer feststemning enn hummer. Den beste måten å servere hummer på er naturell, og da gjerne med et glass champagne eller musserende vin til. Her finner du oppskrift på hummer – Hummer naturell. Velbekomme!
[divider]
Oppskrift på hummer – Hummer naturell
Antall porsjoner : 4
Tilberedning: 20-40 minutter
[divider]
Ingredienser
[starlist]
- 2 stk hummer, kokt
- 2 stk sitron
- salatblad
- majones
- loff
- smør
[/starlist]
Framgangsmåte
- Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren.
- Del hummeren lang ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover.
- Snu hummeren og del hodet på langs.
- Ta vekk paven (magesekken) som ligger foran i hodet.
- Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
- Anrett en halv hummer på hver tallerken med et salatblad, litt majones, ristet loff, smør og et par sitronbåter til.
Tips: En hummergaffel er velegnet til å ta ut kjøttet med.
Kilde: Godfisk