Pikewallis har etter hvert opparbeidet seg et solid navn innen nordisk predatorfiske. I fjor utviklet gjengen sin egen stang, nå følger de opp med Pikewallis-snellen. Erik Walmann forteller:
Den kommer i verdens flotteste eske, med to gullkanter på. Lawson står det på lokket. Pikewallis X-treme står det i front. Der står det også om denne esken inneholder en med høyresveiv eller venstre.
– Psssst! sa Ola Uggen til meg for ca et år siden.
– Kan ikke du teste denne og se om du liker den.
Der sto jeg med et smykke av ei snelle i hånda.
– Hvorfor det? spurte jeg.
– Jeg har en idé, sa Ola.
– Hmmm, sa jeg til Ola, og gikk.
Her er resultatet! En snelle for predatorfiske, PIKEWALLIS X-TREME!
Alle vet at jeg har vært en lavprofilfan i alle år, ettersom hendene mine er som resten av kroppen (minus magen)… Litt små. Denne 5000 Lawson-snellen er «liten». Den er så utrolig kompakt og nett at den også passer til meg, og jeg er kresen på sneller. Nå er det ikke bare en Pikewallis-variant, det finnes også en Lawson Atlatic Salmon X-treme, men denne har ikke jeg testet ut.
Jeg har derimot fulgt litt med og lest feedbacken. Du skal enten være rimelig dum eller rimelig sikker på at du har noe ekstra når du tørr å skrive noe slik om en laksesnelle: «Dette er uten tvil den feteste og råeste multiplikatorsnella vi har brukt på laksefiske noen gang! De andre snellene samler støv nå!»
Det som slo meg første gang jeg prøvde den nye snella var lengden på kastene. Det raste line av snella. Nå er det ikke noe mål for meg at alle sneller skal kaste så veldig langt spesielt ikke innenfor jerkfiske. Men jeg liker veldig godt å se gjeddeagn fly langt av gårde når jeg spinnfisker, og her er Pikewallis xX-treme meget bra.
Pikewallis er, og skal være, et merke du kan stole på. Man kan på en dag bygge ned et navn, men det tar mange år å bygge det opp. Derfor setter vi ikke Pikewallis-navnet vårt på ting vi ikke selv kan stå for og vil bruke. Du finner snella på Gero. Ta deg en tur og kjenn på herligheten hvis du er på utkikk etter ny snelle.