More

    Diskusjonen rundt oppdrettslaks og SALMA fortsetter…

    Sjefen for restauranten Maaemo som kan skilte med to stjerner i Michelinguiden, gikk ut for ca en uke siden i Dagbladet og slaktet norsk oppdrettslaks generelt og Salma-laks spesielt.

    Trym Eidem Gundersen i Salmon Brands og Christian Chramer i Norges sjømatråd, er helt uenige i den skarpe kritikken fra Maaemos kjøkkensjef.
    «Vi er stolte av merkevaren Salma som er blitt til gjennom en lang innovasjonsprosess. Salma har en firetimers garanti fra den svømmer i sjøen til den er skinn- og beinfri i vakuumpakningen. Produksjonsmåten gir en spesielt god kvalitet med en unik tekstur, fare, smak og utseende. Hver Salma-loin blir skåret for hånd. Utover dette lar jeg sjømatrådet uttale seg på vegne av næringen» skriver Trym Eidem Gundersen i Salmon Brands i en sms til Dagbladet. (les resten av artikkelen her)

    Markedsdirektøren i Nørges sjømatråd Børge Grønbech svarer i en artikkel til Dagbladet på uttalelsen fra Maaemo, at restaurantsjefen tråkker på folkets råvarer, og sier de uttalelsene baserer seg på følelser og ikke fakta, og sier vel indirekte at det er et PR stunt fra Maaemo……

    Da tok det ikke mer en et par dager, så kom svaret fra Maaemo: «Når vi tar et standpunkt til kvaliteten på oppdrettslaks så handler dette om langt mer enn smak og subjektiv vurdering. Når vi måler kvalitet på et produkt ser vi også på hvordan en råvare blir produsert, om den produseres på en bærekraftig måte, og selvfølgelig om sluttresultatet er et produkt som vi mener det er sunt for oss å spise.»

    Vi regner med at siste ordet ikke er sagt i denne saken……

     

    Hookedhttps://www.hooked.no
    Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

    Latest articles

    Related articles