Spiser du fet fisk som laks til middag, får du i deg en god porsjon omega-3.
Nå viser en fersk studie at også mager fisk som torsk øker nivået av omega-3-fettsyrer i blodet.
Illustrasjonsfoto
– Selv om mager fisk inneholder små mengder med omega-3-fettsyrer sammenlignet med fet fisk som laks, fant vi at også torsk reduserer nivået av triglyserider.
Det forteller forsker Vibeke Telle-Hansen ved Senter for kontrollerte koststudier på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) melder Forskning.no
– Etter femten dager med daglig inntak på 150 gram så vi at både laks og torsk reduserte triglyseridnivået i blodet, som er en risikofaktor for hjerte- og karsykdom, forklarer Telle-Hansen.
– Det er interessant at torsk ga effekt i løpet av kort tid. Funnene støtter tidligere forskning som viser at inntak av torsk gir positive helseeffekter, sier hun.
Les hele saken på Forskning.no
Lyst å lære å fiske torsk? – Sjekk denne artikkelen «Hvordan fiske Torsk» fra Ole-Håkon Heier