Vakuum-maskin – Slik vakuumerer du fisk

Vakuum maskin

En vakuum maskin er en genial liten maskin som øker holdbarheten og holder maten friskere enn tradisjonelle oppbevaringsmetoder. En vakuum maskin øker holdbarheten inntil 5 ganger.
Enkelt forklart fungerer en vakuum maskin slik at du putter råvaren inn i en pose som luften suges ut av og deretter forsegles.
Deretter kan maten enkelt oppbevares i kjøleskap eller i fryseren. Plassbesparende er det også fremfor å ha en mengde ukjente poser som tar unødig mye plass og er vanskelig å identifisere.

Få 10% rabatt på Vakuum maskin, vakuum poser og annet tilbehør på Thechef.no(Hooked+ medlemmer)

Hvorfor øker holdbarheten ved vakuumering?

Når maskinen pumper ut luften av posen eller beholderen maten er pakket i, øker dette konserveringen av mat. Oksygenet påvirket mat på ulike måter som lukt, farge, tekstur, smak og holdbarhetsdato.
Dette fordi fraværet av oksygen hindrer enkelte typer bakterier å vokse. Enkelte av disse bakteriene bryter ned maten, og ved å hindre vekstvilkårene for flere av disse bakteriene øker man altså holdbarheten ved vakuumering.

Fryseskader – Frysebrenning

Mat som oppbevares i tradisjonelle brødposer eller plastbokser, som begge inneholder luft, får ofte fryseskader. Disse ser du lett som hvite områder. Dette slipper du når maten er vakuumpakket.

Hva slags mat kan vakuumeres?

I utgangspunktet kan nesten all slags mat vakuumeres. Kjøtt, fisk, grønnsaker, sopp, frukt og bær passer alle utmerket til å vakuumeres. Og det er lett!

Hvordan vakuumpakke fisk, kjøtt og grønnsaker

Å vakuumpakke fisk, kjøtt og grønnsaker er veldig enkelt. Du trenger kun en vakuummaskin og noen ulike vakuumposer.
Finn en pose som passer råvaren du skal vakuumpakke. Prøv å hold det i jevne passe tykke porsjoner – det gjør det enklere å tine senere.

Vi har i en tid nå testet og benyttet en ALLPAX Allvac Vakuum maskin i fra Thechef.no og den får tommel opp! Alt vi kastet etter den ble vakuumert utmerket og samtidig har vi fått bedre plass i fryseren som følge av bedre pakking. Vinn vinn på flere områder!

Utstyret vi har brukt:

Vakuummaskin: https://www.thechef.no/produkt/allvac-vakuumpakker-p250/
Vakuumpose 30cm: https://www.thechef.no/produkt/vakuumposer-pa-rull-28-cm-bredde/
Vakuumpose 20cm: https://www.thechef.no/produkt/vakuumposer-pa-rull-20-cm-bredde/
Vakuumpose 15cm: https://www.thechef.no/produkt/vakuumposer-pa-rull-15-cm-bredde/
Vakuumpose m struktur : https://www.thechef.no/produkt/vakuumposer-mstruktur-ekstra-tykk-100-stk/

Fisken er donert av Ski Havfiskeklubb og Robin Ødegård 🙂 Takk takk!

Hooked+ medlemmer får 10% rabatt

Bli Hooked+ medlem få 10% rabatt på hele nettbutikken Thechef.no
https://goo.gl/StbUF4

Rabattkoden finner du på «Min side» når du er logget på her på Hooked+.