Ovnsbakt ørretfilet med en frisk eplesaus er oppskriften på et nydelig festmåltid med milde, deilige smaker. Bruk gjerne norske syrlige epler hvis det er sesong for det.
[divider]
Antall porsjoner : 4
Tilberedning: 40-60 minutter
Vansklighetsgrad: Middels
[divider]
Ingredienser
[starlist]
- 800 g ørretfilet
- 4 ss pinjekjerner
- salt
[/starlist]
Saus
[starlist]
- 2 stk sjalottløk
- 1,5 stk eple
- 4 dl hvitvin
- 1 dl kremfløte
- 125 g smør, usaltet
- kjørvel, frisk
- salt og pepper
[/starlist]
Tilbehør
[starlist]
- Ris
[/starlist]
Framgangsmåte
- Dryss litt salt på ørretfileten og stek den ene siden på svak varme over lang tid, ca. 20 minutter, slik at overflaten karamelliserer seg.
- Rist pinjekjerner på tørr stekepanne.
Saus
- Hakk sjalottløk og skjær eple i terninger.
- Kok hvitvin og sjalottløk til konsistensen er som sirup.
- Tilsett fløte. Kok opp og tilsett noen epleterninger.
- Rør inn smør, litt om gangen, til passelig konsistens.
- Sil sausen og smak den til med hakket kjørvel, salt og pepper. Tilsett resten av epleterningene.
Dryss ristede pinjekjerner over ørreten når den er ferdig stekt, og server den med eplesaus og kokte sukkererter.
Kilde: Godfisk