Ovnsbakt ørret med grønnsaker er en god middag til travle hverdager. Den gjør seg ferdig i ovnen mens du koker risen. I denne oppskriften kan du også bruke friske grønnsaker.
Ørret med wokgrønnsaker – Foto Tom Haga[divider]
Antall porsjoner : 4
Tilberedning: 20 minutter
Vansklighetsgrad: Enkel
[divider]
Ingredienser
[starlist]
- 700 g ørretfilet
- 400 g wokgrønnsaker, fryste
- 0,5 ts kinesisk fem krydder
- 0,5 dl fiskebuljong
- 0,5 dl soyasaus
- 1 dl Hong Kong saus, på glass
- 2 ss sesamfrø
- salt og pepper
[/starlist]
Tilbehør
[starlist]
- Ris
[/starlist]
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Legg grønnsaker i en smurt ildfast form og dryss litt salt, pepper og fem-krydder over.
- Legg ørretfilet over.
- Bland sammen fiskebuljong, soyasaus og Hong Kong-saus. Fordel blandingen over ørreten, og dryss sesamfrø på toppen.
- Stek ca. 10 minutter.
Kilde: Godfisk