Deilig smak av paprika og basilikum gjør ovnsbakt ørret til et festmåltid. Oppskriften er enkel, både å lage og imponere med. Passer godt når gode venner kommer på besøk.
[divider]
Antall porsjoner : 4
Tilberedning: 20-40 minutter
Vansklighetsgrad: Middels
[divider]
Ingredienser
[starlist]
- 700 g ørretfilet
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper, hvit
- 1 ts rosépepper
- 2 ts smør
[/starlist]
Saus
[starlist]
- 1 stk paprika, grønn
- 1 stk paprika, rød
- 1 ss olivenolje
- 3 ss basilikum, frisk
- 0,5 ts rosépepper
- 4 dl fiskekraft
- 2 ts maisennajevner, lys
- 1 dl matfløte
[/starlist]
Tilbehør
[starlist]
- Ris
[/starlist]
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Skjær ørret i serveringsstykker, dryss over salt, hvit pepper og rosépepper.
- Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.
- Stek i stekeovn i ca. 10–15 minutter.
Saus
- Skjær paprika i terninger som du surrer møre i olivenolje.
- Ha i finhakket basilikum, rosépepper og fiskekraft, kok inn til ca. to tredjedeler.
- Rør ut maisennajevner i fløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.
- Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og ris.
Kilde: Godfisk