More

    Ovnsbakt ørret med paprikasaus

    Deilig smak av paprika og basilikum gjør ovnsbakt ørret til et festmåltid. Oppskriften er enkel, både å lage og imponere med. Passer godt når gode venner kommer på besøk.

    Ovnsbakt ørret med paprikasaus
    Ovnsbakt ørret med paprikasaus – foto Esten Borgos

    [divider]

    Antall porsjoner : 4

    Tilberedning: 20-40 minutter

    Vansklighetsgrad: Middels

    [divider]

    Ingredienser

    [starlist]

    • 700 g ørretfilet
    • 1 ts salt
    • 0,5 ts pepper, hvit
    • 1 ts rosépepper
    • 2 ts smør

    [/starlist]

    Saus

    [starlist]

    • 1 stk paprika, grønn
    • 1 stk paprika, rød
    • 1 ss olivenolje
    • 3 ss basilikum, frisk
    • 0,5 ts rosépepper
    • 4 dl fiskekraft
    • 2 ts maisennajevner, lys
    • 1 dl matfløte

    [/starlist]

    Tilbehør

    [starlist]

    • Ris

    [/starlist]

    Fremgangsmåte

    1. Sett stekeovnen på 175 grader.
    2. Skjær ørret i serveringsstykker, dryss over salt, hvit pepper og rosépepper.
    3. Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.
    4. Stek i stekeovn i ca. 10–15 minutter.

    Saus

    1. Skjær paprika i terninger som du surrer møre i olivenolje.
    2. Ha i finhakket basilikum, rosépepper og fiskekraft, kok inn til ca. to tredjedeler.
    3. Rør ut maisennajevner i fløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.
    4. Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og ris.

    Kilde: Godfisk

    Hookedhttps://www.hooked.no
    Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

    Latest articles

    Related articles