More

    Fluestang

    Det lages nesten ikke møkkastenger lenger, og du skal ha fisket lenge for å kjenne forskjell på en stang til 1000 og en til 10 000. Det viktigste er at du liker følelsen stanga gir deg.

     

    Stenger leveres i ulike stivhetsgrader og aksjonstyper, og hva man foretrekker, blir smak og behag. Ikke kast bort tid på å tenke for mye på ulike aksjonstyper. Styr unna de aller stiveste, de aller mykeste og de aller billigste modellene. Om mulig: Prøv stanga før du kjøper den.

     

    Det er lurt å tilpasse kjeppen etter det fisket du skal bedrive. Til vanlig ørretfiske trenger du en stang i AFTM-klasse 4-5, sjøørretfiske 6-7, laksefiske 8-10, hvithai 14 osv.

     

    Tohåndsstenger brukes utelukkende til laksefiske.

     

    En stang på ni fot passer til de fleste typer fiske, men skal du fiske ørret i småbekker, kan du med fordel gå ned til en åttefoter, og skal du fiske laks med enhåndsstang med vann til oppunder haka, er det lurt å satse på en tifoter.

     

    Det kan være en fordel med en tre- eller firedelt stang siden den er mye lettere å dra med seg rundt omkring i verden. Hovedregel: Bruk alltid en stang som er kraftig nok til å få flua dit du vil, og til å kjøre fisken raskt og effektivt.

    Lars Lenth
    For fiskeinteresserte er han vel mest kjent som fluefisker og har lagd nærmere 30 programmer for NRK sammen med Bård Tufte Johannesen. - »På fisketur med Bård og Lars« Lars har også flere DVDer på samvittigheten, blant annet Tørrfluelandet (1,2 og 3.), Sjøørretlandet og andre. I tillegg til dette har han skrevet flere bøker; Den samme elva, Over bekken etter ørret, Fiskelykke, Flyt og Fluefiskerns Felthåndbok. Lars står bak mange av våre flotte fagartikler innen «Tips & Triks seksjonen, men du kan også når som helst spørre Lars om det du måtte lure på innen fisking. Sjekk ut "Spør eksperten!"

    Latest articles

    Previous article
    Next article

    Related articles