hei Cato
Har du noe erfaring med Daiwa multiplikatorsneller?
har siklet etter daiwa lexa300HS lenge,
er stortsett gjedda jeg er ute etter så blir kasting av mye store wobblere og store spinnere og alt annet som «Monster» gjedda liker 🙂
En ting til, har kjøpt forskjellige spinnere og buzzbait som de bruker til muskie i USA.
er det noe gjedda vil bite på eller blir det for stort?
MVH Thomas
Hei!
Den snella har jeg dessverre ikke prøvd, men Daiwa er kjent for å lage sneller i toppklasse, så jeg tror neppe du har noen grunn til å være bekymret. Med pass og stell kan man ha kvalitetssneller i mange år. Om du skal fylle snella med flettesnøre: Pass på at du legger snøret STRAMT på spolen når du sveiver det på for første gang. Når snøret er påspolt og du banker fingerknoken på spolen skal det være steinhardt! Husk også å legge ei stripe med dobbelsidig teip innerst på spolen før du sveiver på snøret, ellers glir det på spolen.
Spinnerbaits og buzzbaits funker som juling også til gjedda her hjemme, det samme gjelder store bucktailspinnere/tandemspinnere. Gjedda kan ta overraskende store agn, så det er ingen grunn til å være beskjeden dersom du sikter på de store, og det er jo det man gjør! Sjøl har jeg fått kilosfisk på en vobbler på 36 cm samt knøttsmå gjedder på jerkbaits på rundt 20 cm. På softbaits type Bulldawg hogger det ikke sjelden gjedde som knapt er lengre enn dawgen, så når gjedda er på hugget tar den store agn. Har også opplevd gjedde på rundt to kilo som har blitt tatt av en skikkelig madam, men denne slapp dessverre. Bredden på bittet viste imidlertid at dama var godt voksen! På trege dager kan det av og til lønne seg å eksperimentere med å gå litt ned i størrelse. I grumsete vann er det imidlertid ofte butikk å bruke store ting som lager mye lyd. Husk at buzzbaits skal sveives jevnt inn i overflata med stangtoppen til værs, altså ikke jerkes inn rykkvis. Med propellen helt i vannskorpa lager de et himla liv, og på svært grunt vann med mye vannplanter er det ofte det eneste som funker. Til slike lette overflateagn bør du også bruke lette fortommer som ikke drar agnet ned, enten av tynn wire eller av enkel titantråd. Titan koster endel, men er verdt pengene, da materialet ikke krøller seg slik fortomsmateriale av stål gjør.
cb